Saturday, 30 November 2019

2 minggu di kampung halaman.

Alhamdulillah. Hari ni berkesempatan aku nak update entry di blog bunga seindah biasa ni. Lebih kurang 2 minggu duduk dengan mak di kampung. Rumah mak takde internet dan kebetulan aku pon belum ada talipon baru lagi masa tu. Memang tak dapat nak update apa-apa pon nampaknya. Hati excited nak share perihal suasana kampung tapi apakan dayaaa, tak dapek teman nak nolong huhuhu.

oh ye. kat kampung sekarang musim duriann komeeee wehhh. Puas hati balik kampung dapat makan durian atok. Selalu kalau balik beli je kat kedai abang karim dekat jambatan MCD nun.. heheh  Kalau nak tau kampung aku nama KUNCI AIR LANGKAP,  PERAK. Yeee teman orang perakkkk.. ape kaborrrr yopp yongggg semuaaa .. heheheh Satu tarikan yang ada kat kampung aku tu la jambatan MCD. sebab apaa sebab bentuk dia macam lambang MCD. hihi


sumber: google

haaa ni la dia jambatannyeeee hehehe.

Alhadulillahh hari tu ada kabor kat entry sebelum ni yang aku tengah tunggu duit kutu untuk beli phone barukannn kan kann.. YAhuuuuu teman dah ada telifon baru. Beli telifon biasa je. OPPO A5 2020.


sumber: google

Asalnya nak beli HONOR tapi tak jadi sebab model yang aku nak tu dah takde stok. So cek dengan seller dia suggest aku untuk beli oppo hat model ni. aku tengok storage pon besar ok la sbb nak berniaga simpan gambor banyakkan.  Senang hati dah ada telifon. Lapang dada hahahah.

Aku balik kampung dengan dak mija je, laki tinggai kat umah huhu, duk kat kg aktiviti aku takde lain selain makan. makan makan makan dan makan.. Aku timbang haritu naik 2 kilo wehh hhahahaha.
Dak mija pulak tak berenggang dengan kedai opah dia. Allahhhh siang malam di cukainya barang kedai opah. Mak aku ada kedai runcit hehe. So kalau cucu balik memang kedai runcit tu la port diorang. 



sumebr: Abah ajie (abg teman punya gambor)

Ini lah kedai runcit mak. selain barang runcit , main product kuih traditional. Kuih Bangkit kelapa, kuih bangkit santan, kuih bangkit kacang hijau, kuih putu kacang, putu jawa, bahulu , sepit dan seangkatan dengannyaa huhuhu. Siapa nak buat duit raya boleh roger jadi pembekal kuih traditional mak teman ye.. kuih dah lepas ke oversea nun..jauh jalannye heheh.

Tak banyak benda menarik aku buat kat kampung selain makan, huhuh. sampai sini jelah tulis dulu lain kali sambung. hehehe

bye adiossss.


6 comments:

  1. Hai oghang Peghok! πŸ™‹πŸ»‍♀️πŸ˜„

    Hihi cheq suka smartphone HONOR, first time guna HONOR 8X terus jatuh suka kat brand HONOR πŸ˜†

    Follower #18

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita nak beli yang tu la haritu.. xde stock huhu

      Delete
  2. seronoknya balik kampung. Abam Kie punya kg di daerah sebelah je. 15 min dah sampai. Opps! Dah follow blog Cik Bunga ye...no 19...

    ReplyDelete
  3. bestnya laa hai balik kg.. dah lama tak balik ni..br 2 bulan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jumpa mak.. rase taknak balik rumah sendiri hehehe

      Delete