Tuesday, 22 November 2016

Kembali

Assalamualaikum,

Sejak ada anak ni memang payah sikit i nak berblog. Takde la busy cuma masa yang ada lebih banyak digunakan untuk berhuhuhu dengan si kecik.

Entahlah.. memang perasaan  mak-mak kot walau anak ada depan mata rase tak puas nak main,  nak cium , nak golek2 dengan anak hehehe over tak hakak!!

Muhammad Iman Mirza b. Muhammad Shahmil yg semakin bijak n semakinnn banyak akal. dah pandai merajuk dah pandai mengomel dah pandai tolong ummi kemas rumah(buat sepah) heheh

Ummi doa awak membesar menjadi anak yg soleh, anak yang berguna kepada agama dan bangsa dan berjaya dunia akhirat.

Aminnn


lot of love
ummi mirza yg jelita hehe

Sunday, 31 July 2016

Azam wajib setiap tahun.

Hmmm azam aku setiap tahun nak kurus. Azam ni wajib ada dan akan diteruskan untuk tahun depan. Sebab ape? sebab tak kurus-kurus. bahaha.

Hmmm bila kita kurus nak gemuk senang je. Tapi kalau dah mok mcm paus terdampar tu nak selim balik.Makan taun tau. huhuju nangis bucu katil kalau tengok gambar dulu2.

Motif aku nak kurus??
SEBAB SELALU TYPO BILA TEKAN MSG...

Bahah ok Bye!

Thursday, 28 July 2016

Assalamualaikummm

Hakak kembali! Adui mati la nakkkk.. berkulat dah blog nih. heheh Semenjak jadi  spesis mak mak ni. tak dan nak tgk blog. huhuhu

Hmmm nak update yg hakak bz tu je.  ehhh sebok je bgtau mcm ada follower. bahaha ade ke takde ke belasah je lah. blog hakak sukati hakak la nak tulis ape. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Naaa esok jumpa lagi.mulai esok setiap hari hakak update ok.

ok bebeh see u tommorow. πŸ˜‚πŸ˜‚



ehhh kannn tetiba .. sj nak bgtau.. ilovemyhusband..

Thursday, 3 March 2016

Onyau n Milah

Rindu tak terkata.

Dibela dari kecik pengakhiran mereka di kampung.

Sedih hati tinggalkan diorang disana.

Tak sabar nak balik kampung bulan 4 ni.

Ummi rindu sangat2 dengan onyau n milah. Milah kurang sikit sebab dia  berdikari punya kucing tak macam onyau.. Manje sangat.. nak makan tulang pon tak reti.. ingat onyau tercekik tulang hahah terkejutnye ummi.. sekarang onyau terpaksa berdikari..bukan ummi taknak bela onyau lagi tapi ayah tak kasi sebab dah ada baby.. takut baby jangkit kuman. Walaupon org kate kucing adalah binatang paling bersih tapi tak mustahilkann. Takpelah onyau jaga diri baik2 dekat kampung ye, bertahan 2 3 tahun nanti kalau ada rezeki ummi ambil balik tinggal dengan ummi.

Ummie rindu nak gomol2 onyau.. huhuh sedihnyeeee rindu sangat2 nih.. Agak2 kalau ummi balik kampung nanti onyau kenal ummi lagi tak?? Nanti ummi balik kampung ummi belanja onyau ayam rebus.. nnt ummi simpan duit sikit ummi kasikan onyau. takde onyau menyusahkan sape2 nnt. kalau onyau bunting xde sape nak jaga onyau dah nnt org kat kampung buang onyau lagi ummi sedih huhu

xleh tulis dah..ummi sedihh rindu sgt dengan onyau.. huhu

onyau mase kecik.

 onyau dah masuk 5 bulan. botol susu onyau tertinggal
kat rumah.sian onyau 


rindunyeee...



Wednesday, 2 March 2016

Muhammad Iman Mirza B. Muhammad Shahmil

Permata hati ummi n ayah. Anak Ayah dan Ummi yang di kasihi..

Semoga membesar sebagai khalifah yang taat kepada Allah dan kedua orang tuanya.

Ummi dan Ayah doakan mirza berjaya dunia dan akhirat dan semoga Ummi dan ayah juga berjaya mendidik mirza menjadi insan yg berguna pada agama bangsa dan negara..

ishh tetiba ummi touching plakkk huhuhu kejap je masa berlalu.. pejam celik pejam celik..esok anak ummi dah ada kat oversea.. further study.. bahahahha besor benor citer2 ummi nih..hihihi

ehh nak masaklahh byeee

pic dari baby dan masih baby lagi bahahah umur 1 hari sampey 2 bulan lebih.. syg anak ummi

yom cikeddddd..muahh muahhh









Saya kembali cuci habuk yg tertinggal hihih

Assalamualaikumm dunia

perghh berabokkkk.. punya lame x hapdate.. bahah

ermm ermm  harini update entry sebb nak simpan beberapa memori indah duka dan lara..
rasenyenye tak banyak duka lara. Adat berumah tangga.. bak kate pepatah usah berani berumah di tepian pantai andai takut di lambung ombak..e ceh ceh..madah pujangga pule hakakkk kannn. tapi betulkan..sedangkan lidah lagi tergigit inikan pule suami isterii..ecehhhh lagi sekali.aumm mihihihi..

Andai terpadam kotak memori disinilah hakak kembali

cerita kisah kita.. alhamdulillah hakakkk dah bersalinnnnnn..normal..sakit oooo nangiss..dalam hati pasni tak mo beranak dah.. tapi dah pasang niat nak ada baby girl plak pas ni.hehehe

Baby boy hakak sangat kacak okehh sekacak namenye.."Muhammad Iman Mirza" cite2 beliau nak jadi cheff.. huhu sekarang umur beliau nak masuk 3 bulan dah.. mohon apaknye jgn lupe 15/3 ni ada appointment dekat klinik.

lagi nak citer pasal ape ye... ermm erm

ohoiiii..sekarang hakak dah naik pangkat tau.. Alhamdulillahh rezeki dari Allah.  Dulu kuli biasa sekarang naik pangkatttt jadi Pengurusssss... Pengurus dalam sektor rumah tangga..bahaha Sayalah Suri rumah tangga sepenuh masa dan suri di hati suami bahahah.. siapa nak caras sila langkah mayat sy dulu hihihi.

Seronok jadi suri rumah ni sebenarnye almaklumlah kita didik dan tengok anak membesar depan mata tapi satu je hakak lemahh.. hakak tak reti kemas rumah.. huaaaaa nangissssss.. kemas rumah mcm x kemas.  kene g kursus ni. ngeee
ehh dah dekat pukul 4 ptg la. tadi en.somi pesan suh masak la.. heheh moh la masak dulu lain hari sambung lagi.

ehh kate nak kongsi kisah duke lara..ateee xde pon lare nyeee kot ada pon biorla hakak simpan dalam hati. heheh


bye bye

yg benar

ibu mithali  ibu yg sejati

Cik Seri Puan Jelita Ainshah