Friday, 24 January 2020

Memories - Maroon 5

Memories - Maroon 5

Here's to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through 

Toast to the ones here today
Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you

There's a time that I remember, when I did not know no pain
When I believed in forever, and everything would stay the same

Now my heart feel like December when somebody say your name
'Cause I can't reach out to call you, but I know I will one day, yeah

Everybody hurts sometimes
Everybody hurts someday, ayy-ayy
But everything gon' be alright
Go and raise a glass and say, ayy

Here's to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through
Toast to the ones here today

Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you

Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo
Memories bring back, memories bring back you

There's a time that I remember when I never felt so lost
When I felt all of the hatred was too powerful to stop (Ooh, yeah)
Now my heart feel like an ember and it's lighting up the dark
I'll carry these torches for ya that you know I'll never drop, yeah

Everybody hurts sometimes
Everybody hurts someday, ayy-ayy
But everything gon' be alright
Go and raise a glass and say, ayy

Here's to the ones that we got (Oh-oh)
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through (No, no)
Toast to the ones here today (Ayy)

Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories (Ayy)
And the memories bring back, memories bring back you

Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo
Memories bring back, memories bring back you
Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo (Ooh, yeah)
Memories bring back, memories bring back you 

Yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, no, no
Memories bring back, memories bring back you 


sumber: mr. google

Selain lagu lizzy yang aku baru tahu wujud hujung tahun 2019 , lagu ni pun aku baru dengar tahun ni. hahaha Nampak takk aku sedikit lemmmm dalam bab2 hiburan terkini ni.. So lagu ni memang jadi halwa telinga aku setiap kali tunggu train nak g kerje heheh.

Korang suka tak lagu ni?

Saturday, 18 January 2020

Shh..by Elizabeth Tan


Shh by Elizabeth Tan

Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin menggunung
Bila kita bersua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin beruntung
Bila kita berdua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu diriku
Ajari kau sesuatu syaratnya hanya masa tertentu
Junjung kasih junjung
Jangan sampai bertarung
Jangan tersilap junjung
Takutkan patah ruyung
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu
Ajari


P/S: Antara lagu paling seksi Elizabeth Tan and I loikeeeee. heheh video klip dia pun boleh tahan seksaaa wehhhh. lagu kasi 5* . Sedap di halwa telinga gitewww.




Saturday, 11 January 2020

Jangan Khianati Aku by Azlan and Typewriter


Jangan Khianati Aku by Azlan and Typewriter

Punah semua, harapan bersama
Sekira kau larut dalam hati
Aku menanti bayanganmu ini
Andai engkau nyata dalam mimpi
Ku rasa resah, bila kau tiada
Hadirmu mengubah sejuta rasa pedih
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Biarkan semua mereka berkata
Asal jangan pernah engkau khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Aku bagaikan, mentari jingga
Menghiasi cahaya kamarmu
Aku pun juga, seperti rembulan
Menemani disaat malam mu
Ku rasa resah, bila kau tiada
Hadirmu mengubah sejuta rasa pedih
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Biarkan semua mereka berkata
Asal jangan pernah engkau khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Yang memilih aku, adalah dirimu
Ohh...

Aku dengar lagu ni dalam cerita Pesan Pada hati tak silap. Tertanya-tanya gak dulu siapa yang nyanyi sebab tak sempat tengok siapa penyanyi. Last dapat tau azlan yang nyanyi. patut power heheeh

Hasil carian imej untuk jangan khianati aku

Wednesday, 18 December 2019

Dance Monkey - Tones and I

Lagu ni terngiang-ngiang kat telinga aku je. Hehehe Jom layan hehehe.

"Dance Monkey"
(feat. Major Lazer)

They say, oh my god, I see the way you shine
Take your hand, my dear, and place them both in mine
You know you stopped me dead while I was passing by
And now I beg to see you dance just one more time
Ooh I see you, see you, see you every time
And, oh my, I, I, I like your style
You, you make me, make me, make me wanna cry
And now I beg to see you dance just one more time

So they say
Dance for me
Dance for me
Dance for me oh oh oh
I've never seen anybody do the things you do before
They say
Move for me
Move for me
Move for me ay ay ay
And when you're done, I'll make you do it all again

I said, oh my god, I see you walking by
Take my hands, my dear, and look me in my eyes
Just like a monkey I've been dancing my whole life
But you just beg to see me dance just one more time
Ooh I see you, see you, see you every time
And, oh my, I, I like your style
You, you make me, make me, make me wanna cry
And now I beg to see you dance just one more time

So they say
Dance for me
Dance for me
Dance for me oh oh oh
I've never seen anybody do the things you do before
They say
Move for me
Move for me
Move for me ay ay ay
And when you're done I'll make you do it all again

They say
Dance for me
Dance for me
Dance for me oh oh oh
I've never seen anybody do the things you do before
They say
Move for me
Move for me
Move for me ay ay ay
And when you're done I'll make you do it all again

They say
Dance for me
Dance for me
Dance for me oh oh oh
I've never seen anybody do the things you do before
They say
Move for me
Move for me
Move for me ay ay ay
And when you're done I'll make you do it all again
They say
Dance for me
Dance for me
Dance for me oh oh oh
I've never seen anybody do the things you do before
They say
Move for me
Move for me
Move for me ay ay ay
And when you're done I'll make you do it all again
All again




Tuesday, 17 December 2019

Back to work!!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah pencarian kerja sudah tamat. Aku grabbed je mana kerja yang datang dulu. Desperate. Yes, I am. Memang aku desperate.  Semalam 16.12.2019 (Isnin) jam 5 lebih cam gitu ada sorang admin dari satu company yang aku pergi interview untuk kali ke2. Bila? Biarlah rahsia.. ecehh 

Sambung balik. Tengah aku memasak petang semalam dapat called yang minta aku datang keje hari khamis ni. 

Mula-mula teragak-agak juga aku nak terima sebab aku tak tau basic dapat berapa. Bila dia tanya bila boleh masuk kerja, aku minta hari isnin minggu depan supaya aku boleh bereskan hal si budak mirja ni, tapi diminta asuk awal pula. Hari khamis dah kene pergi. Aku on je lah. Lepas tu baru dia bagitau aku basic gaji berapa. ada elaun semua. Aku minta sekian -sekian tapi dapat kurang rm100 dari yang aku minta. Ok lah tu , kalau tambah alaun dah lebih dari yang aku minta.  Alhamdulillah.

Sekarang pening pulak kepala aku nak cari pengasuh dekat budak miraza ni. Nak cari yang boleh jaga sampai hujung tahun ni je. Tahun depan dia dah pergi sekolah. Tahun depan dia akn terus transit sampai petang kat tadika. So tahun depan memang takde masalah. 

Harap-harap dapat la cari pengasuh. Pengasuhnya ada cuma tak confirm je lagi.

Harap doakan urusan aku nak hantar mirza dekat pengasuh dipermudahkan.

Dan doakan aku istiqomah dengan kerja baru. heheh



sumber:google


Sunday, 15 December 2019

Nasi goreng Cina Hujan Cintee Gitewww.


Assalamualaikum,

Selamat berhujung minggu buat semua follower and reader.. ecehhh macam banyak je readerrrkann hehehe.. In sya Allahhh one day mana tau semua orang baca blog aku.. hihihi 

Rutin mak-mak di hujung minggu, orang lain tak bangun lagi , dialah yang paling sibuk bersilat kat dapur untuk sediakan breakfast. 

Termasuklah aku mak anak sorang ni.  Harini buat breakfast simple je. Nasi goreng Cina. Request dari laki aku semalam. 

Malam tadi dia pesan suruh masak nasi siap-siap, so bila bangun boleh terus masak. Aku dengar je dia cakap semalam tapi bak mencurah air di daun keladi. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri. heheh. 

Terlupa nak masak nasi semalam , pagi ni terkocoh-kocoh  masak nasi putih dulu. 

ALhamdulillah  awal juga siap nasi goreng cina aku. 

Jom aku belanjaaa.. tapi belanja gambar je lah hehehe.



cing cing cing bunyi sudip dan kuali bersatu hehe


ini cara aku.. berenang-renang telur dalam kuali.


nyamm nyammm.. sedappp.. maka siaplah Nasi Goreng Cina Hujan Cinta gitewww.

ermmm pandai aku masakk hehehe

Friday, 13 December 2019

Kenangan Berpeluh ketiak Masa pergi interview.

Assalamualaikum, 

Apa khabar korang semua. Aku busy dua tiga hari ni. Busy siapkan resume. Heheh. Rasa awkward betul bila dah lama tak kerja tetiba ada yang sudi panggil interview. Berbunga-bunga juga hati ni. Maklum lah orang kata, perempuan ni once dia berhenti kerja sebab bersalin nak minta kerja balik memang susah. tambah lagi kalau yang dah berusia macam aku ni.

Memandangkan tahun depan Muhamammad Iman Mirza dah mula sekolah aku pun decide nak kerja semula. Start minggu lepas lagi aku dah search sana sini tengok jawatan kosong. Paling banyak aku apply dekat job street lah. Tapi nak tggu feedback dari kampeni-kampeni ni paling lewat 2 minggu. Sambil tunggu maklum balas diorang, ada juga aku apply dekat mudah.my. Ada dalam 5 job juga la aku apply.

Jawatan yang aku apply pun jawatan biasa je, kerani dan Logistic Executive memandangkan last kerja aku bahagian logistic tu je la yang aku confident nak minta huhuhu. Ada experience kann..  

Alhamdulillah dalam banyak-banyak permohonan yang aku apply dari mudah tu , ada satu kampeni minta aku datang interview untuk kerani data entry. Happy giler aku bila buka email semalam. (12.12.2019) . Cepat-cepat aku inform laki aku bagi tau jumaat ada interview (hari ni 13.12.2019). Laki aku pun kata ok. Siap peringat suruh photostat apa yang patut.

Bab baju tudung semua tu aku takde masalah, yang jadi masalahnya kasut. Mana ada aku kasut sarung yang formal. Ada pun kasut selipar getah purple yang aku pakai hari-hari.

Mula aku garu kepala. Tetiba teringat kasut lama kat luar rumah. Kasut tu sebelah tapak belakang dah tercoit sikit. Cecepat aku pergi ambil dan repair. Mujur laki aku ada gam gajah. Setel bab kasut. senang hati semua dah complete. Tinggal nak pergi interview je.

Aku bertolak dalam pukul 9.30 pagi dari LRT Alam Sutera. Company yang aku nak pergi ni dekat Sg Besi. memang tak jauh dah dari LRT Alam sutera. Lebih kurang dalam 5 stesen je. Tambang pun rm2.4 je. Masa ni aku berangan dah..kalau dapat kerja , seronok ni tambang murah. Jimat banyak huhuhu.

Sampai lrt Sg.Besi, Mula lah kesukaran aku nak pergi ke company tu. aku memang tak pernah sampai kawasan situ. Lalu je pernah le itu pun naik lrt hehe.  Masa dekat parking bertingkat lrt Sg Besi tu aku call pihak sana tanya mcamna nak pergi pejabat tu.  admin tu kabo " Cari  Subway, kami sebaris dengan Subway" aku tanya lagi dekat ke dengan parking bertingkat tu. Admin tu kat "oh kami belakang sikit, Cari subway ye." aku pun iye kan ajelahhh uhuhu.

Berpeluh ketiak aku mencari pejabatnye tak jumpa-jumpa. Bertambah malang kasut sarung yang aku pakai rosak tercabut lunyai langsung tak boleh nak pakai. Masa ni aku rase give up dah nak cari pejabat tu. Misi aku masa ni tinggal nak cari kasut baru je. interview dah jadi no dua. Hehehehe.

Punya besar kawasan tu satu kedai kasut pun tak ada. Sudah nye aku aku beli selipar je. Masa ni aku dah serba salah nak pergi interview ke tidak. Sebab pakai selipar je.

Fikir punya fikir aku gigih la cari juga office tu, lewat sejam dah aku time ni. Alang-alang dah sampai tak pergi interview rase rugi la pulak. Belasah je lah pakai pakai selipar pun. Setiap kali jumpa orang aku tanya subway kat mana. Semua dok kata kat belakangg kat belakang. Berapa banyak belakang darrrrr.. Aku dah mandi peluh mencari tak jumpa jumpa. last aku jumpa satu brother tengah makan roti kat moto. Penyelamat.. hahah belakang cimb dia kabo. fuhh rupanya belakang sekaliii bangunan baru palingggggg hujungggg. sejam lebihhh aku mencari.

Aku pendek kan cerita.. bengang je aku rasa masa interview, First aku minta maaf sebab pakai selipar tapi aku tunjuk kat orang interview tu kasut aku yang dah kopak tu. Dia kata xpe je... Dia suruh aku tunggu  dalam bilik meeting. boleh pulak dia pergi bersembang, dekat 15 minit juga aku menunggu. Bila dah mula sesi interview dia kabo " jawatan yang aku mohon tu diorang dah isi kemarin" whatttttt dah tu semalam kau anta email suruh interview buat apa kalau dah tau takde kosang dah. eh panas pula hati aku. Rupenye dia nak offer aku jawatan telemarketer... hmm first aku tanya dia gaji berapa. RM1100.00 . Aku diam je masa ni. heheh awkward gilerr. Dia tanya lagi tau ke telemarketer tu apa?
Aku cakap tau "buat  outbound Call untuk offer service yang kita ada pada customer" yang aku nak tergelak tu boleh pulak dia tanya aku Outbound call tu ape? Garu kepala aku bila tukang interview tak tau. Sudahnye aku pula yang terangkan kat dia  pasal inbound outbound.

So citer dia aku tolak lah mentah-mentah offer untuk aku jadi telemarketer kat situ. Bebetul kalau nak jadi telemarketer better aku join etiqa , basic pun tinggi takde la ralat sangat kalau komisen takde.

Sooo interview hari ni sia-sia saje sebab jawatan yang aku nak tu depa dah pass dekat orang lain. Ngok betul la... Aku geram sebab kenapa panggil aku interview kalau jawatan tu dah takde huhu.



Sampai Sg. Besi 10.04 pagi.



Kasut rabakkkk..



tak memasal beli selipar baru. Balik anak aku tanya "ehh ummi ada selipar baru" hehehe



Berpeluh ketiak dengan tak makan dari pagi. Balik aku tapau ni makan kat stesyen LRT.



Air manis tak boleh tinggal huhuhu