Saturday, 22 February 2020

Cara makan megi zaman universiti.

Assalamualaikum..hi kawan2... Dua tiga harini tak sihat. Perut meragam dan makan pun tak tentu hala.

Aku dah sakit perut dekat seminggu. Ceri beri. 

So ceri beri aku ni boleh dikatakan dekat seminggu juga le. Huhuhu...

Stress pula aku. Mana tak stress, ceri beri kalau sekali je takpe tapi berkali2 .. nak kata keracunan , xde pula aku muntah². Nak kata makan pedas pun sekali sekala je kot. 

Hari khamis hari tu aku dah rase seram sejuk kat office, aku bagitau dekat bos nak pinjam themormeter , nak cek suhu tapi aku macam di perlekehkan pula.. " takpe boleh buat keje lagi" lebih kurang macam ni la jawapan yang aku dapat.

What the heckkkk... Aku nak pinjam sbb nak cek suhu bukan aku tak nak buat keje.

Dua kali kot aku minta tapi di gelakkan dan di senyum sinis aje.. kecewa siottt. Sakit hati aku.  

Balik keje aku memang gigil habis and aku decide mc hari jumaat. Padan muka depa. Muahahah. 

Alhamdulillah dapat la rehat 3 hari ni. 

Aku sedih layanan kat opis tu macam hare sikit... sepanjang aku keje boleh nampak dia punya layanan antara staff tu berbeza2. 

Hmm eh terluah perasaan pula. Niat aku tadi nak update dinner malam ni .lain pula perginye hehe.

Malam ni tak tau nak makan ape. So ini je yang boleh buka selera aku.

Jemput tengk semua hehehe.

megi asam laksa sama nasi putih. Ni makan aku masa kat unisel dulu. Heheh 
Sedap tau. Sape tak pernah cuba, boleh la sesekali cuba makan dengan nasi. Sedappp

Sunday, 16 February 2020

Donut gebu segebu tukang uli buat minum petang.

Salam ahad... Last day cuti untuk minggu ni. Besok dah masuk keje seperti biasa.

Harap hati terus kuat untuk kerja. Maklum le..selepas 5 tahun jadi suri rumah tangga sepenuh masa tetiba tahun ni jadi orang berkerjaya. Seronok tapi belum biasa dengan persekitaran baru kat tempat kerja. 

Hati kadang meronta nak duk je kat rumah, memandangkan takde sokongan kewangan yang kukuh kene juga keje.

Masa berniaga nasi lemak haritu pun ok tapi jalan tutup pula. Jualan pun slow. So stop la dulu meniaga.Alhamdulillah dapat kerja, kalau tak lagi haru kot. 

Tapiiiii tu laaaa hatiii niiiii asekkkk tertinggal kat rumah. Huaaaaaa.

Korang doakan aku terus bertahan ye. Heheheh. Sekarang nak cari keje bukan senang. Tambah orang dah kawen ni lagi jarang orang nak ambil kerja.

So bila kerja aku jarang dapat masak sesedap untuk anak aku . Harini buat kuih sesama dengan dak mija. 

Aku suruh buat donut, dia sebuk nak buat karipap. Naik angin pulak aku..hahahah last aku bagi je dia main acu karipap dgn doh donut . 

Minum petang yang simple aje harini..Alhamdulillah..kenyang dapat juga bagi jiran 6 ketul. Heheheh.

Selamat menjamu mata. 

Siap doh.
Doh sudahhh gebuu segebu tukang uli hahah.
penampakan DKU ...donut kurang upaya.hehe
Siappppppp.



Saturday, 15 February 2020

Menu tengahari yang terangkat.

Yeahhh.. salam sabtu.  Hari ni berkesempatan nak masak dengan tenang heheh.

Alhamdulillah...sedap sangat makan hari ni. Terutama sekali sup pedas cendawan enoki tu.. huuu suami siap hirup kuah giteww.

So menu hari ni sup pedas cendawan enoki, ayam masak sambal, kerang rebus, sotong bakar & sambal manis pedas berapi. Hahah boleh cirit bentet dia punya super pedasss wakakak.

Kerang dengan sotong tu beli sikit je buat makan sendiri. Maklum le laki teman ada gaut.. kang beli banyak join sekaki pula dia nanti.. tak memasal tak boleh berjalan hehehe.

Alhamdulillahhhh kenyang untuk hari ni.. Ada ke yang nak resepi sup pedas?? Kalau ada boleh roger ok hehehe. Nanti boleh share. 



                       Sup pedas

.                     Ayam sambal

      sotong 3 ketoi n kerang rm2 hahaha 

                 Sambal ni nampak buruk 
               tapi paduuuuu.

Tuesday, 11 February 2020

Nasi Ayam peram semingguuu bahahah.


Assalamualaikum reader.. ye aku baru nak bersiaran. hehehe ini pun entry yang sepatutnya aku update 2 hari lepas, tapi tak berkesempatan. Cuma sempat letak dalam draf je.huhu
Nak cite kemarin masak nasi ayam. Nasi ayam ni sepatutnya aku masak minggu lepas tapiiii sebab aku memang busy gilerrrrrrr, makanya bahan nasi ayam yang dah beli awal-awal tu semua tersadai dalam peti ais. Nak tak nak kena masak juga. Ye la hamper semua bahan dah nak buruk. tak nak aku jadi kawan syaitonnnnn...membazir je beli klu tak masak kannn.

So cong ceng cong ceng siap la nasi ayam aku hehehe.

taraaaaaaaaaa. walaupun bukan menu hari ni. tetap aku nak share bahahaha.

sila jilat screen . bahahah Nampak je buruk tapi sedap tau.. ecehh puji diri sendiri pule hehehe


nyummm

nyum nyummm 

nyum nyum nyummmm 

nyum nyum nyum nyummmm 

YUMMYYYYYYY 

Friday, 24 January 2020

Memories - Maroon 5

Memories - Maroon 5

Here's to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through 

Toast to the ones here today
Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you

There's a time that I remember, when I did not know no pain
When I believed in forever, and everything would stay the same

Now my heart feel like December when somebody say your name
'Cause I can't reach out to call you, but I know I will one day, yeah

Everybody hurts sometimes
Everybody hurts someday, ayy-ayy
But everything gon' be alright
Go and raise a glass and say, ayy

Here's to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through
Toast to the ones here today

Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you

Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo
Memories bring back, memories bring back you

There's a time that I remember when I never felt so lost
When I felt all of the hatred was too powerful to stop (Ooh, yeah)
Now my heart feel like an ember and it's lighting up the dark
I'll carry these torches for ya that you know I'll never drop, yeah

Everybody hurts sometimes
Everybody hurts someday, ayy-ayy
But everything gon' be alright
Go and raise a glass and say, ayy

Here's to the ones that we got (Oh-oh)
Cheers to the wish you were here, but you're not
'Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we've been through (No, no)
Toast to the ones here today (Ayy)

Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories (Ayy)
And the memories bring back, memories bring back you

Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo
Memories bring back, memories bring back you
Doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo-doo
Doo-doo-doo-doo, doo-doo-doo (Ooh, yeah)
Memories bring back, memories bring back you 

Yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, no, no
Memories bring back, memories bring back you 


sumber: mr. google

Selain lagu lizzy yang aku baru tahu wujud hujung tahun 2019 , lagu ni pun aku baru dengar tahun ni. hahaha Nampak takk aku sedikit lemmmm dalam bab2 hiburan terkini ni.. So lagu ni memang jadi halwa telinga aku setiap kali tunggu train nak g kerje heheh.

Korang suka tak lagu ni?

Saturday, 18 January 2020

Shh..by Elizabeth Tan


Shh by Elizabeth Tan

Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin menggunung
Bila kita bersua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin beruntung
Bila kita berdua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu diriku
Ajari kau sesuatu syaratnya hanya masa tertentu
Junjung kasih junjung
Jangan sampai bertarung
Jangan tersilap junjung
Takutkan patah ruyung
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu
Ajari


P/S: Antara lagu paling seksi Elizabeth Tan and I loikeeeee. heheh video klip dia pun boleh tahan seksaaa wehhhh. lagu kasi 5* . Sedap di halwa telinga gitewww.




Saturday, 11 January 2020

Jangan Khianati Aku by Azlan and Typewriter


Jangan Khianati Aku by Azlan and Typewriter

Punah semua, harapan bersama
Sekira kau larut dalam hati
Aku menanti bayanganmu ini
Andai engkau nyata dalam mimpi
Ku rasa resah, bila kau tiada
Hadirmu mengubah sejuta rasa pedih
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Biarkan semua mereka berkata
Asal jangan pernah engkau khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Aku bagaikan, mentari jingga
Menghiasi cahaya kamarmu
Aku pun juga, seperti rembulan
Menemani disaat malam mu
Ku rasa resah, bila kau tiada
Hadirmu mengubah sejuta rasa pedih
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Biarkan semua mereka berkata
Asal jangan pernah engkau khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Yang memilih aku, adalah dirimu
Jika benar itu jangan khianati
Berjanji padaku, percaya selalu
Yang memilih aku, adalah dirimu
Ohh...

Aku dengar lagu ni dalam cerita Pesan Pada hati tak silap. Tertanya-tanya gak dulu siapa yang nyanyi sebab tak sempat tengok siapa penyanyi. Last dapat tau azlan yang nyanyi. patut power heheeh

Hasil carian imej untuk jangan khianati aku